Udsigten

Udsigten

  Udsigten er Rønshoved Skolehjems aflastningstilbud for børn mellem 7 og 16 år. Her kommer børn, både hverdag og weekend efter individuelle aftaler. Udsigten kan varetage op til 5 børn af gangen i aflastning. Børnene bor til dagligt hjemme eller i plejefamilier.

  Udsigten er beliggende som nabo til det oprindelige Rønshoved Skolehjem, tæt ved vand og strand. Det er beliggende i en gulstensvilla som er indrettet med eget køkken, opholdsstue, 2 badeværelser og 5 børneværelser, samt voksensoveværelse. Hvert barn får deres eget værelse i den periode de er i Udsigten.

  Hverdagen skal være tryg og overskuelig, og vi bestræber os på at få den daglige rytme til at ligne den, man finder i de fleste familier. Børnene bliver vækket så der er god tid morgenmad og at komme i tøjet og i skole. Om eftermiddagen laves der lektier, børnene går til deres sædvanlige fritidsinteresser eller der hygges inden aftensmaden indtages i fællesskab. Maden i Udsigten er sund, varieret og børnevenlig. Nogle dage er børnene med til at lave maden, ligesom de også har indflydelse på hvilke retter der bliver sat på madplanen.

  I weekenderne er der tid og plads til aktiviteter og samvær. Vi bruger vandet omkring os, vores bålplads og nyder naturen. Vi hygger med indendørsaktiviteter som at tegne, male og spille. Vi tager også på ture ud af huset, hvor vi tager afsæt i børnenes interesse områder og muligheder for læring i vores samfund.

  Vi lægger vægt på, at dagen er forudsigelig og tryg. Vi formidler normer, regler og værdier. Vi stiller krav og giver børnene de udfordringer, de har brug for. Vi giver dem omsorg og gode oplevelser og møder dem med respekt og anerkendelse.

  Personalet har løbende individuelle samtaler med børnene og benytter FIT (Feedback informed treatment) til at opnå viden om barnets trivsel, fra barnet selv og andre aktører der er tæt på barnet. Personalet afholder ligeledes fælles børnemøder, hvor store som små emner bringes på bane. Her har børnene mulighed for at øve sig i tage del i, konstruktive dialoger og diskussioner. Personalet bruger udfald af børnemøder, til at justere, hjælpe, formidle og sættes fokus på det som fylder hos børnene, både individuelt og som fælles flok.

  Udsigten har med forældrenes samtykke, kontakt til skole og evt. andre aktører i barnet liv. Udsigten tager afsæt i barnets handleplan. Vi levere halvårlig ICS rapport og deltager hver 3. måned i barnets opfølgningsmøde, med forældre, rådgiver og andre relevante deltagere. Udsigten er et aflastningstilbud og vi lægger derfor vægt på, at det er barnets primære voksne på hjemmefronten, der har overordnet ansvar for barnets hverdag og trivsel.

  Udsigten tilbyder mulighed for udvidet aflastning i form af en hel uges sammenhængende aflastning i forbindelse med vinterferie i uge 7 og efterårsferie i uge 42. Ligesom vi tilbyder mulighed for deltagelse ved udsigtens årlige kolonitur i uge 28.

  I ferier kan udsigten skifte matrikel til sommerhus eller lign, der kan rumme flere end 5 børn i aflastning af gangen.

  Sidst opdateret 25.01.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Rønshoved Skolehjem Strandvej 10 6340 Kruså tlf: 7376 8710 Ronshoved-Skolehjem@Aabenraa.dk