Barndomshjemmet

  Barndomshjemmet er en lille døgninstitution med plads til 5 børn i aldersgruppen 6-18 år.

  Barndomshjemmet er beliggende i en stor lækker gammel villa i Aabenraas midtby. Tæt på skole, indkøb, biograf, gågade, strand etc.
  På første sal har børnene hver deres værelse, hvor den voksne også sover. Her er også bad og toilet. Villaen er gammel, men meget hyggelig med nogle store stuer og et dejligt køkken/alrum.
  Her er en gammel have med trampolin - og det er meningen, at huset skal danne rammen om børnenes HJEM. Børnene har været med til at indrette deres eget værelse med både sengetøj og plakater. Det er helt almindelige værelser, der forsøges at afspejle børnenes interesser og alder.
  Det er et mål på Barndomshjemmet, at børnene deltager i det almindelige foreningsliv på almindelige vilkår.
  På Barndomshjemmet laver de voksne i samarbejde med børnene en madplan for 1 uge ad gangen. På Barndomshjemmet sker indkøb, som de ville ske i en almindelig familie, hvor børnene nogen gange deltager. Der er tanke for, at børnene dagligt får tilbud om grøntsager. Der er en ugentlig slik dag.

  Generelt arbejdes ud fra Rønshoved Skolehjems værdigrundlag, men specifikt for Barndomshjemmet er det:
  Barndomshjemmet skal kunne inddrage børnenes familier, og lade forældrene følge og være en del af børnenes liv, så meget som børnene og deres fælles forhold magter.
  Her må gerne være guidning af forældrene, uden at der er tale om egentlig familiebehandling.
  Barndomshjemmet skal også være i stand til, at håndtere det eventuelle pres, familierelationerne kan medføre.

  Pædagogisk skal barndomshjemmet være karakteriseret ved, at der arbejdes ud fra relations orienterede arbejdsgange.
  Børnene skal lære stabile relationer blandt voksne ved, at medarbejderne ser deres opgave som en livsopgave. Det vil blandt andet sige, at deres ansættelser skal være langvarige og medarbejderne skal præges af en forståelse af, at de skaber livslange kontakter til børnene.
  Medarbejderne skal klædes på til behandlingsdelen via månedlig supervision, personalemøde hver 14. dag og kursus rettet mod en anerkendende tilgang til relations pædagogik – hvor de samtidig må forstå, at forældrekontakten er essentiel.

  Kontaktperson

  Lea Nedergaard Hansen, afdelingsleder
  Tlf.: 2964 8138 - lnha@aabenraa.dk

   

  Sidst opdateret 04.05.2017

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Rønshoved Skolehjem Strandvej 10 6340 Kruså tlf: 7376 8710 Ronshoved-Skolehjem@Aabenraa.dk